1/24/2009

Dels anys difícils...


Dels anys difícils...






1974,después de la primera “topada” petroliera,el contexte econòmic esdevingué difícil per el tot el mon.L’empresa MITCHELL es veurà també seriosament sacsejada abans de coneixar un “tornar a començar” espectacular.
Als EE.UU.,merçès als éxits realitzats per MITCHELL,la societat Garcia,distribuïdora de la marca,va desemvolupar una acció empresarial.
S’acceptà un acord per el cual Garcia va esdevenir accionista de MITCHELL i en contrapartida,la familia Carpano & Pons obtenia el 27% de les accions de la firma Garcia.
Malauradament la firma Garcia no invertia el suficient en el desenvolupament dels nous rodets;una partida de técnics de l’equip MITCHELL fins i tot fou desplaçada envers la producció de skis i fixacions de ski.La firma Garcia victima de les seves dificultats financeres diposità el seu balanç a l’any 1979.A la vista del seu accionariat el grup Carpano & Pons restà sol com a resposable de la feina de MITCHELL.Aquell mateix any,MITCHELL donà sortida a la serie dels 4400.De resulució moderna,aquest tipus de rodets,técnicament molt bons,foren una fractura per les relacions i la imatge de MITCHELL.Els pescadors desorientats no el reconeixien pas donada la seva forma cuadrada del carter que no pas ovalada com fins aleshores s’habien fabricat les series 300/400;la seva representació en dos colors (gris i negre) i l’anagrama de la firma disenyat mitjançant ordenador refugien massa de la tradició de MITCHELL.
Curiosament aquest “patito feo” entre el ampli col·lectiu pescador,actualment es desig de col·leccionistes sense oblidar que d’alguns models la seva producció fou molt limitada.
A l’arxiu de pesca no ens conformem únicament en cercar exemplars per a col·leccionar de la serie 4000 si no que volem tenir el plaer de fer servir aquest model per a la pesca fluvial.Aixó ja serà tema per un altre noticia.
Texte i fotografies arxiu de pesca Enric Padrós

No hay comentarios: